Хіти тижня. Під Мар`їнкою "гібриди" втратили 18 бійців та техніку: Подробиці нічної вилазки російської ДРГ на позиції батальйону "Донбас"

Вояки Путіна не полишають спроб атакувати українські опорники.

ТСН стала свідком нічної вилазки ДРГ на позиції батальйону Донбас біля Марїнки, передають Патріоти України.

Журналісти отримали можливість на власні очі побачити нічні бої на передовій АТО біля Мар'їнки. Перед тим з представниками знімальної групи військові провели інструктаж щодо правил порятунку в разі критичної ситуації, йдеться в сюжеті .

"Ось укриття. Тільки біжіть без світла, без нічого. Зайшли, там вісиділи. Не лякайтеся, він учора горів, але він цілий", - розповіли бійці. Терористи не забарилися – обстріли почалися, як за графіком, після заходу сонця. Вже о 21:00 годині розгорнувся бій. На околицях Мар'їнки військові помітили групу озброєних людей. Її ніхто не чіпав, але солдати спостерігали та водночас готувалися до відбиття нападу.

За півгодини рух біля своїх позицій помітили в тепловізори й на позиції, де перебували журналісти. "Двигаються, перебігають. Там у них маскувальна сітка захована. Може, якусь зброю встановлюють", - припустив військовослужбовець батальйону "Донбас – Україна". Далі на околиці Мар'їнки посипалися ворожі снаряди різноманітних калібрів. "Вихід, іще один. Давайте присядемо – прильоти", - спокійно запропонував боєць.

Пізніше надійшла інформація, що потужним вогнем терористи намагаються прикрити рух диверсійної групи, яка працювала за кількасот метрів від позиції, де перебувала наша знімальна група. Спостережники на постах доповіли: працює ДРГ із чотирьох осіб, які наближаються до позицій. Тоді було прийнято рішення відкрити вогонь на випередження.

З настанням світла про нічні бої нічого не нагадує. Над містом стоїть тиша, яку лише інколи переривають звуки снайперських гвинтівок. Про нічну активність ворога розповідає боєць на позивний "Лео". "Підвозили БК, кулемети, щось важке. Скоріш за все, щось готують", - вважає військовослужбовець батальйону "Донбас – Україна" з позивним "Лео". Боєкомплект бойовики накопичують для майбутніх атак, каже командир взводу "Авер". "Це підвіз БК, це ротація особового складу", - каже досвідчений боєць.

Тим часом лави "Донбасу" також посилюються новоприбулими бійцями. До взводу "Авера" прийшла воювати "Ксена" – вона понад рік воювала у "Правому секторі", а тепер стала під прапори цього батальйону. "Повернувшись на війну, поряд із "донбасівцями" я себе відчуваю, як вдома", - зізнається жінка-воїн.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...